Mørbrad i fad (Ukrainsk aften)
Ingredienser
- 500 g svinemørbrad
- 500 g kartofler
- 150 g mozzarella
- 3-4 mellemstore tomater
- 2 løg
- 150 g mayonnaise
- 2-3 fed hvidløg
- Mornay sovs
- salt og peber
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
Instruktioner
- Skær mørbrad i små stykker - ca 5 cm og bank dem helt flade
- Hak persille og dild og bland det med mayonnaise og evt lidt olie
- Kødet pensles med blandingen og står og trækker et par timer i en ildfast form
- Løg, tomater og kartofler skæres i skiver
- Løg lægges hen over kødet (skal ikke brunes eller steges først) Derefter tomater og til sidst kartofler.
- Kartoflerne drysses med salt
- Mornay sovs hældes ud over og sættes i ovnen i ca 45 min ved 200 grader
- Mozzarella drysses ud over kartoflerne og det hele sættes i ovnen igen i ca 15 min til osten er fin lys brun